Anroy’s Pizzadeeg

Ingrediënten (3 pizzabodems)

45g verse gist (dit kan je vervangen door 15g droge gist) / 270ml lauw- warm water / ½ el suiker / 3el olijfolie / 525g 00-bloem / 2 tl Bz – BBQ zout van Anroy / 2 el semola

Meel voor Pizza: Het meel dat je voor pizza gebruikt is een fijne soort meel. In het Italiaans heet het: farina 00 di grano tenero. In het Nederlands wordt het meel Italiaans 00 meel voor pasta genoemd. De ‘00’ staat voor de uitmalingsgraad. Type 00 is het meest fijngemalen meel dat er is.

Bereiding

  • Doe de verse gist, het water en de suiker in een grote kom. Klop los.
  • Laat het mengsel op een warme plaats 10-15min staan.
  • Zeef de bloem een andere grote kom.
  • Doe er de Bz kruiden van Anroy bij.
    Leg deze aan de zijkant van de bloem indien je met de hand het deeg kneed. Gebruik je een keukenrobot dan mag je ze er gewoon bij doen.
  • Roer de olijfolie door het watermengsel.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet het gistmengsel erin.
  • Kneed het mengsel tot deeg met een lepel. Eens het deeg wat gemengd is, leg je het op een bestoven werkblad en kneed het ongeveer 5 min, tot het glad en elastisch is.
  • Maak van het deeg 3 bollen en leg ze voor ongeveer 1u op een warme plaats. Bedek ze met een theedoek. Als alles goed is gegaan is het deeg nu verdubbeld in omvang.
  • Leg het deeg op een met semola of bloem bestoven werkblad en kneed het goed door. Dit om eventuele luchtbellen eruit te slaan.
  • Rol het deeg nu uit, en leg ze op een met olie ingevette en met bloem of semola bestoven pizzaplaat.