Toscaanse Portobello

Ingrediënten (4 personen)

1kL Ch – Chianti kruiden van Anroy / 4 Portobello’s – grote champignons (bruine) / 2 San Marzano tomaten / 2 ansjovissen / 1el olijfolie / 100g brooddkruim / snuifje zout en peper / 20g Parmezaan (koop een ganse blok)

Bereiding

  • Maak de champignons / Portobello’s zuiver (borstel). Haal de steel van de champignons en snijd eventueel de zijkanten wat bij.
  • De stelen maak je ook zuiver en snijd je in kleine blokjes.
  • Was de tomaten, snijd in 4 en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de ansjovissen fijn en haal eventueel achtergebleven graadjes eruit.
  • Meng in een kom de olijfolie, de tomaten, de ansjovissen, de kruiden, de stelen, en het broodkruim. Kruid af met peper en zout.
    LET OP: ansjovissen zijn al heel gezouten!
  • Vul iedere champignons / portobello’s met bovenstaand mengsel en bestrooi met versgemalen Parmezaanse kaas.
  • Zet een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
    TIP: Dit kan ook perfect op de BBQ met deksel. Heb je dat niet kan je ook een vuurbestendige pot over de champignons/portobello’s zetten.