
Ingrediënten (4 personen)
1kL Ch – Chianti kruiden van Anroy / 4 Portobello’s – grote champignons (bruine) / 2 San Marzano tomaten / 2 ansjovissen / 1el olijfolie / 100g brooddkruim / snuifje zout en peper / 20g Parmezaan (koop een ganse blok)
Bereiding
- Maak de champignons / Portobello’s zuiver (borstel). Haal de steel van de champignons en snijd eventueel de zijkanten wat bij.
- De stelen maak je ook zuiver en snijd je in kleine blokjes.
- Was de tomaten, snijd in 4 en haal de zaadlijsten eruit.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de ansjovissen fijn en haal eventueel achtergebleven graadjes eruit.
- Meng in een kom de olijfolie, de tomaten, de ansjovissen, de kruiden, de stelen, en het broodkruim. Kruid af met peper en zout.
LET OP: ansjovissen zijn al heel gezouten! - Vul iedere champignons / portobello’s met bovenstaand mengsel en bestrooi met versgemalen Parmezaanse kaas.
- Zet een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
TIP: Dit kan ook perfect op de BBQ met deksel. Heb je dat niet kan je ook een vuurbestendige pot over de champignons/portobello’s zetten.
