
Ingrediënten (4 personen)
Cannelloni’s: 100g verse lasagnevellen / 100g ricotta / 100g bladspinazie (diepvries) / 1 ei / 200g krabvlees (sneeuwkrab) / 1/2 limoen / 1tl Bp kruiden van Anroy / 50g boter
Sauzen: 200g tomaten in blik (blokjes) / 2 sjalotten / 20g Parmezaan (geraspt – koop een ganse blok) / Scheutje Marsala / 50g geraspte kaas (emmentaal) / 200ml melk / 2el bloem / 30g boter / 2el olijfolie /2 teentjes knoflook / Snuifje nootmuskaat / Snuifje peper / Snuifje zout / 1/2 limoen / 2 takjes Basilicum (vers)
Afwerking: 50g Rucola / Snuifje vers gemalen zwarte peper / 20g Parmezaan (vers geschaafd van een hele blok) / naar smaak Balsamico crème (Crema di balsamico)
Bereiding
Cannelloni’s:
- Laat de spinazie ontdooien en pers hem uit
- (Ontdooi de) krab en pers deze uit.
- Vermeng de ricotta en de krab met het ei en de spinazie. Breng op smaak met Bp kruiden van Anroy. Proef om de smaken in balans te brengen.
- Voeg een beetje limoensap toe. Proef, en voeg toe indien nodig.
- Snijd de juiste vorm uit de pastabladen – rechthoekig. Doe het mengsel in een pastablad en rol op. Leg de overlapping naar beneden in een beboterde ovenschaal.
Sauzen:
Tomatensaus
- Pel en hak de sjalotten en de knoflook.
- Bak ze glazig in een scheutje olijfolie.
- Blus met een scheutje Marsala
- Doe er de tomaten en de basilicum bij. Laat maximum 5 minuten sudderen.
- Kruid af met peper en zout
Kaassaus:
- Smelt de boter en roer er de bloem door (roux). Laat even sudderen, totdat je een koekjesgeur kan waarnemen.
- Schenk er nu de melk bij en laat opkoken. Roer tot de saus bindt.
TIP: Zorg dat de saus niet te stevig is. - Roer er nu de geraspte kaas door.
- Breng op smaak met peper en zout, en een beetje limoensap.
Afwerking:
- Verdeel de tomatensaus over de cannelloni’s.
- Schenk er dan de kaassaus overheen.
- Bestrooi met Parmezaan (en beleg met vlokjes boter)
- Zet de cannelloni 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
TIP: Wil je zeker zijn dat je gerecht goed gaar is, doe dan de priktest. Wanneer je naald bijna geen weerstand meer ondervindt is je gerecht gaar. - Leg op een klein bord eerst wat Rucola, daarna leg je er enkele cannelloni’s op met wat saus.
- Bestrooi met Parmezaan en een snuifje vers gemalen zwarte peper.
- Trek op de zijkant enkele strepen op het bord met Balsamico crème.
