Cannelloni met sneeuwkrab

Ingrediënten (4 personen)

Cannelloni’s: 100g verse lasagnevellen / 100g ricotta / 100g bladspinazie (diepvries) / 1 ei / 200g krabvlees (sneeuwkrab) / 1/2 limoen / 1tl Bp kruiden van Anroy / 50g boter
Sauzen: 200g tomaten in blik (blokjes) / 2 sjalotten / 20g Parmezaan (geraspt – koop een ganse blok) / Scheutje Marsala / 50g geraspte kaas (emmentaal) / 200ml melk / 2el bloem / 30g boter / 2el olijfolie /2 teentjes knoflook / Snuifje nootmuskaat / Snuifje peper / Snuifje zout / 1/2 limoen / 2 takjes Basilicum (vers)
Afwerking: 50g Rucola / Snuifje vers gemalen zwarte peper / 20g Parmezaan (vers geschaafd van een hele blok) / 1el olijfolie

Bereiding

Cannelloni’s:

  • Laat de spinazie ontdooien en pers hem uit
  • (Ontdooi de) krab en pers deze uit.
  • Vermeng de ricotta en de krab met het ei en de spinazie. Breng op smaak met Bp kruidenmix van Anroy.  Proef om de smaken in balans te brengen.
  • Voeg een beetje limoensap toe. Proef, en voeg toe indien nodig.
  • Doe een lepel tomatensaus op de bodem van je ovenschaal.
  • Snijd de juiste vorm uit de pastabladen – rechthoekig. Doe het mengsel in een pastablad en rol op. Leg de overlapping naar beneden in de ovenschaal.

Sauzen:

Tomatensaus

  • Pel en hak de sjalotten en de knoflook.
  • Bak ze glazig in een scheutje olijfolie.
  • Blus met een scheutje Marsala
  • Doe er de tomaten en de basilicum bij. Laat maximum 5 minuten sudderen.
  • Kruid af met peper en zout

Kaassaus:

  • Smelt de boter en roer er de bloem door (roux). Laat even sudderen, totdat je een koekjesgeur kan waarnemen.
  • Schenk er nu de melk bij en laat opkoken. Roer tot de saus bindt.
    TIP: Zorg dat de saus niet te stevig is.
  • Roer er nu de geraspte kaas door.
  • Breng op smaak met peper en zout, en een beetje limoensap.

Afwerking:

  • Verdeel de tomatensaus over de cannelloni’s.
  • Schenk er dan de kaassaus overheen.
  • Bestrooi met Parmezaan (en beleg met vlokjes boter)
  • Zet de cannelloni 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
    TIP: Wil je zeker zijn dat je gerecht goed gaar is, doe dan de priktest. Wanneer je naald bijna geen weerstand meer ondervindt is je gerecht gaar.
  • Leg op een klein bord eerst wat Rucola, besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout.
  • Daarna leg je enkele cannelloni op het bord en overgiet je deze met wat saus.
  • Bestrooi met Parmezaan en een snuifje vers gemalen zwarte peper.