Pollo Tonnato

Ingrediënten (8 tot 10 fingerfoods / personen)

2 kipfilets / 1l kippenbouillon (mag van een blokje) / 1 glas witte wijn

Tonijnsaus:
150 ml mayonaise liefst met olijfolie (Bertolli, DL,…) / 1blikje tonijn natuur / 2el kappertjes / 3el van de bouillon / 1tl Bp kruiden van Anroy / extra kappertjes voor de garnering / eventueel wat extra vers gemalen zwarte peper als garnering.

Bereiding

  • Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Doe het glas witte wijn er bij, samen met de kipfilets.
  • Laat de kipfilet 5 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten garen in de hete bouillon.
  • Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en met de staafmixer te pureren.  Proef om op smaak te brengen met eventueel wat extra Bp kruiden.
  • Zet de saus in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en snijd in blokjes / of trek in reepjes.
  • Lepel de tonijnsaus in de glaasjes en strooi er de blokjes/reepjes kip over overheen.
  • Geef een draai met de pepermolen en garneer met wat kappertjes.