
Ingrediënten (8 tot 10 fingerfoods / personen)
2 kipfilets / 1l kippenbouillon (mag van een blokje) / 1 glas witte wijn
Tonijnsaus:
150 ml mayonaise liefst met olijfolie (Bertolli, DL,…) / 1blikje tonijn natuur / 2el kappertjes / 3el van de bouillon / 1tl Bp kruiden van Anroy / extra kappertjes voor de garnering / eventueel wat extra vers gemalen zwarte peper als garnering.
Bereiding
- Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe het glas witte wijn er bij, samen met de kipfilets.
- Laat de kipfilet 5 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten garen in de hete bouillon.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en met de staafmixer te pureren. Proef om op smaak te brengen met eventueel wat extra Bp kruiden.
- Zet de saus in de koelkast tot je deze nodig hebt.
- Haal de kipfilets uit de bouillon en snijd in blokjes / of trek in reepjes.
- Lepel de tonijnsaus in de glaasjes en strooi er de blokjes/reepjes kip over overheen.
- Geef een draai met de pepermolen en garneer met wat kappertjes.
