
Ingrediënten (4 personen)
1/2 flespompoen / 1 bosje lente-uitjes / 600g salsiccia (Italiaanse worstjes – vrij zout) / 300g wortelen in grove stukken / 500g krieltjes / 3el olijfolie / 1el Ch – Chianti kruiden van Anroy / eventueel wat verse rozemarijn/salie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht).
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel.
- Snijd de pompoen in hapklare stukken, ongeveer even groot als de stukken wortel.
- Was de krieltjes en halveer ze.
- Maak de lente-uitjes proper en snijd ze in 2 of 3.
- Snijd de worstjes in 2.
Indien het grote worsten zijn, kan je ze bijvoorbeeld in 4 snijden. Je kan het vlees uit het vel duwen, maar ik doe dat meestal niet - Meng in een ovenschotel van dun metaal met een antiaanbaklaag alle ingrediënten. Doe dit zeer goed zodat de olijfolie en de kruiden alles bedekken.
- Voeg eventueel peper toe als je dat wenst. Zout moet niet als je echte salsiccia gebruikt.
- Zet de ovenschotel 40 min in de oven, na 20 min schud u goed om.
Omscheppen mag ook natuurlijk en is waarschijnlijk veiliger.
