Gelakte ribbetjes

Ingrediënten (4 personen)

Varkensribben (4 racks / 4st.) / 2el Bz – BBQ zout / 1el venkelzaad / 1 el currypoeder / 2el acacia honing / 1el olijfolie / 1 groot diepvrieszakje / 20ml appelsap / 10ml whisky (Tenessee honey)

Bereiding

  • Voorverwarmen oven 160°C / Je kan dit ook perfect maken op een BBQ met deksel.
  • Verwijder het vlies van de ribbetjes. Dit is niet noodzakelijk.
  • Stop de ribbetjes in het diepvrieszakje en voeg alles toe behalve de appelsap en de whisky. Deze laatste 2 doe je samen in een groot glas.
  • Kneed de ribbetjes goed, zodat alle smaken zich goed vermengen. Laat minimum 1u marineren in de koelkast.
  • Leg de ribbetjes op een ovenplaat met een stuk bakpapier. Schuif de ovenplaat 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrijk de ribbetjes regelmatig met de mengeling van appelsap en whisky en draai ze halverwege om. Ze mogen nooit te droog worden. Dus blijf goed bestrijken met je mengeling.
  • Pak de ribbetjes nu in, dit doe je met boterpapier of aluminiumfolie. Leg de holle kant naar boven. Bestrijk zeer rijkelijk met de mengeling van appelsap en whisky, en sluit de verpakking goed af.
  • Leg opnieuw minimum 45 min in de oven, en zet deze op 140°C.
    Wil je dat het vlees van het bot valt, dan zal je ze minimum 2u moeten garen in de verpakking. Kijk dan ook tussentijds als je geen vocht moet toevoegen.