
Ingrediënten (4 personen)
1 braadkip, 50g gerookte spekblokjes, 1tl olijfolie, 35g boter, 4 pijlen prei, 2el bloem, 500ml kippenbouillon, 3el Philadelphia roomkaas, 1rol bladerdeeg, 1 ei, 1el Bz – BBQ zout
(Je kan dit ook vervangen door 1el Ch – Chianti kruiden, maar dan moet je zelf zout en peper toevoegen)
Bereiding
- Voorverwarmen oven 180°C
- Was de prei, en snij het wit van de prei in schijfjes.
Het groene loof van de prei gooi je zeker niet weg! Bewaar het in de vriezer en maak er heerlijke soep of bouillon mee. - Pluk de braadkip, zodat je stukjes gescheurde kip krijgt van verschillende grootte.
- Doe je spek, boter en olijfolie in een hoge pan, en laat even sudderen.
- Voeg de prei toe, en laat goed stoven. Dit doe je door regelmatig te roeren en het deksel telkens terug op je pan te zetten. Hou dit zeker 20min vol! De prei mag goed gaar zijn. Zie je dat het geheel te droog wordt, kan je altijd een scheutje water toevoegen. (Maar niet te veel)
- Wanneer de prei klaar is, doe je de stukjes geplukte kip erbij en kruid je af met 1el Bz – BBQzout. Laat dit even goed doorwarmen en roer goed. Doe dit op een middelmatige temperatuur.
- Nu ga je het geheel bloemen. Doe bloem in je pan, laat verder bakken en roer goed. Dit mag je 1 à 2 minuten volhouden.
- Bevochtig nu het geheel met je kippenbouillon en de Philadelphia roomkaas. Zet je vuur hoger en breng aan de kook. Vergeet niet af en toe te roeren.
- Proef nu of je kruiding goed zit. Je kan altijd wat zout en peper toevoegen.
- Doe nu je mengeling in een ovenschotel.
- Neem je bladerdeeg, en rol eventueel verder uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Zorg ervoor dat je bladerdeeg de rand van je ovenschotel kan bedekken.
- Bedek nu de rand van je ovenschotel met bladerdeeg, bestrijk deze met eigeel, en maak een kleine opening in het midden. Indien je wil kan je ook versieringen van bladerdeeg aanbrengen bovenop je bladerdeegdeksel.
- Zet je pastei nu 30 minuten in de oven op 180°C.
