
Ingrediënten (4 personen)
1 bussel jonge wortelen met loof, Bp – BBQ poeder, Acacia Honing, 1el hoeveboter, 100ml water, Parmezaanse kaas
Bereiding
- Was de wortelen en snijd het loof af, maar laat een stukje over, dit oogt mooier
Jonge wortelen moet je niet altijd schillen, goed wassen is dikwijls voldoende. - Doe de wortelen, de boter en 100ml water in een pan met opstaande rand. Zet dit op een matig vuur
- Bovenop de wortelen doe je bakpapier.
Je maakt met je bakpapier eigenlijk een deksel waaronder geen lucht zit. Je bakpapier komt dus tegen de wortelen, de rand van de pan en raakt het water. - Zorg dat de wortelen niet overgaar worden. Doe de priktest, de gaartijd hangt natuurlijk af van hoe dik je wortelen zijn.
- Wanneer al het water is verdampt, neem je het bakpapier van de wortelen en kruid je ze af met Bp – BBQ poeder.
- Daarna karamelliseer je ze met honing.
- Leg de wortelen op een schaal, bestrooi ze ligt met vers geraspte Parmezaanse kaas.
