
Ingrediënten (4 personen)
Verse pasta (480g) / 400g Tomaten uit blik (liefst stukjes) / 4 Wortelen / 1 rode ui / 15ml Marsala / 1el Ch – Chianti kruiden / 1el zachte olijfolie / Snuifje zout / Snuifje vers gemalen zwarte peper / 400g gemengde worsten (alles kan, behalve zwarte pensen) / 20g Parmigiano vers geraspt van de blok / enkele takjes verse basilicum
Bereiding
- Maak de ui en de wortel zuiver, en snijd deze in kleine stukjes.
- Snij de worsten in stukken.
- Bak de stukken worst met wat olijfolie. Doe ze erna uit de pot. Zet het vuur niet te heet.
- Doe wat extra olijfolie in de pot en bak nu de ui en de wortel.
- Deglaceer de pan met Marsala.
- Doe de tomatenblokjes erbij en eventueel wat water.
- Voeg 1el Ch- Chianti kruiden toe. Laat daarna een 10-tal minuten rustig pruttelen.
- Voeg nu de worst toe en laat nog minstens 20 minuten pruttelen.
Afwerking:
- Kook de pasta in een grote ketel water, met zout. Gebruik veel water!
- Na enkele minuten is verse pasta gaar / gedroogde pasta duurt iets langer (zie verpakking).
- Serveer de pasta met de saus en wat Parmegiano. Doe er bovenop wat vers gehakte basilicum.
