
Ingrediënten (4 personen)
20g gepelde amandelen / 25ml zachte olijfolie / 8 lamskoteletjes / 2 Romatomaten / 1 aubergine / 1 teentje knoflook / 2 rode uien / 200g gierst / enkele takjes koriander / Enkele takjes platte peterselie / 2 tl Wi – Winterkruiden van Anroy / 1el citroensap / Snuifje zwarte peper van de molen / Snuifje zout
Bereiding
- Kook de gierst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Grill de amandelen goudbruin.
- Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij samen met de aubergines in blokjes.
- Bak de aubergineblokjes in olijfolie, voeg na een aantal minuten eventueel de look toe. (Dit hoeft niet, indien je geen look verdraagt)
- Snij de helft van de ui in snippers, de andere helft in ringen.
- Was de koriander en de peterselie en snipper deze.
- Bak de koteletjes in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met 1tl Wi, peper en zout. Hou warm in de oven.
- Schep de tomaten, de aubergines, de knoflook, de amandelen en de gesnipperde ui in een slakom.
- Voeg nu de gierst, de korander- en de peterseliesnippers, de andere (1)tl Wi en het citroensap toe. Meng goed.
- Kruid af met peper en zout
- Verdeel over de borden, eventueel in een ring/vierkant
- Snij het vlees in schijfjes.
- Werk af met de uienringen en wat zachte olijfolie.
