Lauwe Salade: Gierst / Aubergine / Lams

Ingrediënten (4 personen)

20g gepelde amandelen / 25ml zachte olijfolie / 8 lamskoteletjes / 2 Romatomaten / 1 aubergine / 1 teentje knoflook / 2 rode uien / 200g gierst / enkele takjes koriander / Enkele takjes platte peterselie / 2 tl Wi – Winterkruiden van Anroy / 1el citroensap / Snuifje zwarte peper van de molen / Snuifje zout

Bereiding

  • Kook de gierst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Grill de amandelen goudbruin.
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij samen met de aubergines in blokjes.
  • Bak de aubergineblokjes in olijfolie, voeg na een aantal minuten eventueel de look toe. (Dit hoeft niet, indien je geen look verdraagt)
  • Snij de helft van de ui in snippers, de andere helft in ringen.
  • Was de koriander en de peterselie en snipper deze.
  • Bak de koteletjes in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met 1tl Wi, peper en zout. Hou warm in de oven.
  • Schep de tomaten, de aubergines, de knoflook, de amandelen en de gesnipperde ui in een slakom.
  • Voeg nu de gierst, de korander- en de peterseliesnippers, de andere (1)tl Wi en het citroensap toe. Meng goed.
  • Kruid af met peper en zout
  • Verdeel over de borden, eventueel in een ring/vierkant
  • Snij het vlees in schijfjes.
  • Werk af met de uienringen en wat zachte olijfolie.