
Ingrediënten (4 personen)
vinaigrette: 1 perssinaasappel / 2 tl mosterd / 5 el zachte olijfolie
1 rode ui / 3 eieren / 1 kropsla / 12 kersttomaten / 400 g tonijnstukken in olie / 300g sperziebonen / 1 hand groene olijven zonder pit / 8 artisjokharten op olijfolie (uitgelekt) / 12 radijzen / 1 paprika (geel of rood) / 1 tl Bp – BBQ poeder
Bereiding
- vinaigrette:
Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met Bp – BBQpoeder - Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
TIP: je kan dit ook op de mandoline doen, zo ben je zeker van het resultaat. - Kook of stoom ondertussen de eieren 7 min. zodat ze vanbinnen nog niet helemaal doorkookt zijn. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
- Kook of stoom de sperziebonen in 6min gaar in kokend water. Schrik ze daarna in koud water, zodat ze niet verkleuren.
TIP: Stomen – 6min op 100°C
Indien je de boontjes stoomt hoef je ze niet “per se” af te koelen na het stomen. Dankzij het stomen verkleuren ze amper. - Was de sla en trek deze in fijne stukken.
- Snijd de kersttomaten in twee.
- Maak de paprika schoon en snijd in dunne repen.
- Snijd de artisjokhelften in hapbare stukken indien nodig.
- Snijd de radijzen in schijfjes.
- Verdeel de slabladeren en de boontjes over je bord.
- Verdeel de eieren, kersttomaten, paprika, radijzen, artisjokharten, tonijn en olijven erover.
