Salade van Tonijn

Ingrediënten (4 personen)

vinaigrette: 1 perssinaasappel / 2 tl mosterd / 5 el zachte olijfolie

1 rode ui / 3 eieren / 1 kropsla / 12 kersttomaten / 400 g tonijnstukken in olie / 300g sperziebonen / 1 hand groene olijven zonder pit / 8 artisjokharten op olijfolie (uitgelekt) / 12 radijzen / 1 paprika (geel of rood) / 1 tl Bp – BBQ poeder

Bereiding

  • vinaigrette:
    Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met Bp – BBQpoeder
  • Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
    TIP: je kan dit ook op de mandoline doen, zo ben je zeker van het resultaat.
  • Kook of stoom ondertussen de eieren 7 min. zodat ze vanbinnen nog niet helemaal doorkookt zijn. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  • Kook of stoom de sperziebonen in 6min gaar in kokend water. Schrik ze daarna in koud water, zodat ze niet verkleuren.
    TIP: Stomen – 6min op 100°C
    Indien je de boontjes stoomt hoef je ze niet “per se” af te koelen na het stomen. Dankzij het stomen verkleuren ze amper.
  • Was de sla en trek deze in fijne stukken.
  • Snijd de kersttomaten in twee.
  • Maak de paprika schoon en snijd in dunne repen.
  • Snijd de artisjokhelften in hapbare stukken indien nodig.
  • Snijd de radijzen in schijfjes.
  • Verdeel de slabladeren en de boontjes over je bord.
  • Verdeel de eieren, kersttomaten, paprika, radijzen, artisjokharten, tonijn en olijven erover.