
Ingrediënten (4 personen)
500g Spaghetti / 1 grote courgette / 300g pancetta / 2 takjes rozemarijn / 2 rode uien / Olijfolie / zout / 1el Bz – BBQ zout / enkele krullen Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water.
TIP: Doe dit 1 min minder dan op de verpakking staat. Dan blijft deze mooi “al dente”. De pasta krijgt nog extra warmte als je deze bij de rest van de groenten doet. - Doe wat olijfolie in een diepe pan en bak de pancetta al wat aan op een matig vuur.
- Pel de ui en hak in fijne stukjes.
- Was de courgette, en verwijder de zaadlijsten. Hak nu de courgette in groffe stukjes.
- Doe de ui en de takjes rozemarijn bij de pancetta.
- Kruid het geheel af met Bz en laat verder aanstoven.
- Voeg nu de stukjes courgette toe en stoof al roerend verder.
- Giet de pasta af, maar hou ook nog wat pastavocht.
- Doe de pasta, een paar eetlepels vocht en wat olijfolie bij de pancetta en de groenten.
- Meng het geheel goed alvorens op het bord te dresseren.
- Werk eventueel af met wat verse Parmezaanse kaas.