
Ingrediënten (4 personen)
4 wortelen / 1 kleine courgette / 100g erwten (diepvries) / 6 grote bloemige aardappelen / 200 g Breydelham / 1 el hoeveboter / nootmuskaat / 1 el mosterd (De Ster) / 1 tl HaZ – Hasselts zout / 1tl zout
Bereiding
- Schil de wortelen
- Was de andere groenten en snij alles in stukken.
- Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Kook ze samen met de wortelen gaar in gezouten water. Doe de laatste 2 min de erwten en de gesneden courgette erbij.
- Snij het Breydelspek in stukjes en bak ze krokant in een pan.
TIP: Hiervoor gebruik ik geen vetstof. - Giet de groenten af, maar hou wat kookvocht over.
- Prak alles grof en kruid met HaZ – Hasselts zout en nootmuskaat.
- Meng de mosterd, het Breydelspek en eventueel 2 el kookvocht (als de puree te droog is) onder de puree.
TIP: Het vet wat in de pan zit van het Breydelspek kan je ook onder de puree doen, dit geeft extra veel smaak.
