Forel in zoutkorst

Ingrediënten (4 personen)

Rechthoekig groot bakblik of braadslee / 1 citroen / Bosje dille / Bosje platte peterselie / Bosje kervel / 4 forellen (ingewanden en schubben verwijderen, maar kop en staart intact) / 3 kg grof zeezout / 2 eiwitten / 2 eieren / 4 takjes rozemarijn / 1 el HaZ – Hasselts zout per forel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kruid de buikholte van de forel met HaZ.
  • Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en snijd de vrucht dan in schijfjes; stop die in de buikholte van de forellen, samen met de kruiden.
  • Meng in een grote kom het zeezout, de eiwitten, eieren, gehakte rozemarijn en de citroenrasp met 3 eetlepels water door elkaar.
  • Verdeel de helft van dit mengsel over een braadslee die precies groot genoeg is voor de vis. Leg de vis dan op het zoutbed en verdeel de rest van het mengsel erover. Zorg dat alles goed bedekt is.
  • Bak de vis 30 minuten in de oven, tot zich een harde zoutkorst heeft gevormd.
  • Breek de korst open, veeg al het zichtbare zout eraf en fileer de vis.