
Ingrediënten: (4 personen)
400g tagiatelle / 600g witte asperges / 120g Philadelphia natuur / 1el fijn gesneden bieslook / 1el fijn gesneden bladpeterselie / 100g prosciutto crudo / 1tl Bp – BBQ poeder / 1 blokje kippenbouillon of 1 tl kippenbouillonpoeder / 1 gesnipperde sjalotje / 40g Parmezaanse kaas (liefst van een blok)/ 1tl olijfolie
Bereiding:
- Schil de asperges met een dunschiller, vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in dunne plakjes.
- Kook de tagliatelle, 1 min. minder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak ondertussen de aspergeplakjes en de sjalot in olijfolie. Doe dit op een matig vuur tot alles mooi glazig is.
- Doe de Philadelphia, en een paar eetlepels kookvocht van de pasta bij de asperges.
- Kruid de saus af met de kippenbouillon en Bp. Laat inkoken.
- Als de asperges bijna gaar zijn, dan doe je de afgegoten pasta en de verse groene kruiden bij de saus.
TIP: Doe de priktest om te weten of je asperges gaar genoeg zijn. Ze moeten nog een beetje weerstand geven. - Dresseer nu je pasta.
- Leg de pasta op je bord.
- Lepel er wat saus over.
- Garneer met opgerolde prosciutto, krullen Parmezaan, en een snuifje Bp.
TIP: Krullen Parmezaan kan je maken door met je dunschiller over een blok Parmezaanse kaas te gaan. Een kaasschaaf werkt ook prima natuurlijk. - Als je wil mag het takje bladpeterselie er ook op hoor.
