
Ingrediënten (6 personen)
3el citroensap / 2tl Bp – BBQ poeder / peper en zout / 1tl honing / 4el olijfolie / ¼ ijsbergsalade / ½ komkommer / 5 tomaten / ½ bosje bladpeterselie / 75g zwarte olijven / 2 milde peperoni / 1 pakje feta / 2 eieren / 5el bloem / 10 el paneermeel / 6 el arachideolie (om te frituren) /
Bereiding
- Vinaigrette: citroensap, peper en zout, honing en olijfolie mengen.
TIP => Indien je dit een glazen pot doet met deksel, kan je er goed mee schudden om te mengen. - Maak de ijsbergsla schoon en snijd in repen.
- Was de komkommer, ontpit hem, snijd hem in de lengte in vieren, en hak hem in gelijke stukken.
- Snijd de tomaten in 8.
- Was de peterselie en hak fijn.
- Meng in een grote kom de sla, de komkommer, de tomaten, de peterselie, de olijven en de peperoni met de vinaigrette.
- Snijd de feta in repen van ongeveer 2 cm dik. Haal de eieren door de bloem die je afkruidt met Bp, dan door de geklopte eieren en daarna door het paneermeel. ( = Paneren à l’Anglaise).
- Verhit de arachideolie in een pan, en bak ze ongeveer 3 min aan beide kanten goudbruin. Laat de feta daarna kort uitlekken op keukenpapier en doe hem op de salade.
