Kroketje van feta / Griekse sla

Ingrediënten (6 personen)

3el citroensap / 2tl Bp – BBQ poeder / peper en zout / 1tl honing / 4el olijfolie / ¼ ijsbergsalade / ½ komkommer / 5 tomaten / ½ bosje bladpeterselie / 75g zwarte olijven / 2 milde peperoni / 1 pakje feta / 2 eieren / 5el bloem / 10 el paneermeel / 6 el arachideolie (om te frituren) /

Bereiding

  • Vinaigrette: citroensap, peper en zout, honing en olijfolie mengen.
    TIP => Indien je dit een glazen pot doet met deksel, kan je er goed mee schudden om te mengen.
  • Maak de ijsbergsla schoon en snijd in repen.
  • Was de komkommer, ontpit hem, snijd hem in de lengte in vieren, en hak hem in gelijke stukken.
  • Snijd de tomaten in 8.
  • Was de peterselie en hak fijn.
  • Meng in een grote kom de sla, de komkommer, de tomaten, de peterselie, de olijven en de peperoni met de vinaigrette.
  • Snijd de feta in repen van ongeveer 2 cm dik. Haal de eieren door de bloem die je afkruidt met Bp, dan door de geklopte eieren en daarna door het paneermeel. ( = Paneren à l’Anglaise).
  • Verhit de arachideolie in een pan, en bak ze ongeveer 3 min aan beide kanten goudbruin. Laat de feta daarna kort uitlekken op keukenpapier en doe hem op de salade.